Blog trend Terkini Teknologi Pendidikan dan Sekolah Pintar
Blog Rasmi
Interactive Whiteboard

The 10 No Nos of Instructing bersama dengan Papan Putih Interaktif

Tidak ada: Melakukan pasti tidak membuat kegelapan di papan putih atau juga memantau bersama dengan telapak tangan atau sistem badan anda.

Penjelasan: Dalam banyak kelas pengajar sebenarnya mengisi muka panel yang menunjukkan mata atau merujuk kepada mata yang benar-benar menonjol. Masalahnya ialah dia sebenarnya di jalan barang-barang yang diramal serta pelatih tidak dapat mencari apa yang sebenarnya dia sebut.

Tidak ada: Janganlah benar-benar menjadi bijak dalam perniagaan pertunjukan
Ringkasan: Para guru mungkin tidak pernah dengan senang hati mengkaji bagaimana pelatih sebenarnya berinteraksi dengan papan putih interaktif, dan juga memperlihatkan interaktiviti papan putih, namun mereka tidak pernah menggunakannya secara interaktif bersama murid. Yang sama berlaku untuk seorang pengajar bersama dengan projektor. Sebenarnya peluang bagi para pendidik untuk meninggalkan mimbar dan juga membolehkan muridnya menjadi balok.

Tidak ada: Jangan kehilangan peluang latihan yang mengacaukan bersama projektor
Penjelasan: Peluang bilik darjah mestilah tidak benar-benar dibuang bersama-sama dengan peranti yang ditubuhkan. Peluang latihan sebenarnya bermanfaat dan juga penting bahawa inovasi yang menggunakan pendidik benar-benar tidak menjejaskan murid arahan bersama dengan peranti yang disatukan. Syarikat kami pastinya tidak pernah merindukan pelatih yang bersedia untuk mengetahui bersama instruktur yang tidak bersedia untuk mengarahkan mereka semua.

Pilihan: Melalui hanya mengubah laluan pc komputer riba, jurulatih boleh melihat keseluruhan kursus. Di samping itu, komputer riba menjadi teleprompter apabila dia menyelesaikan latihannya. Penggunaan Arvia untuk mengawal bahan pada paparan memungkinkan pendidik untuk berpindah di dalam pelajaran dan bukan sekadar berehat di infont.

Tidak ada: Jangan menganggap murid anda dapat mencari apa yang anda boleh memerhati dengan mudah
Penjelasan: Tawaran individu biasanya ditutup ke komputer riba atau papan putih interaktif dan juga boleh memerhatikan setiap perkara dengan tepat, namun orang-orang di tulang belakang ruang mungkin tidak dapat melihat sifatnya. Sebenarnya penting bahawa anda tidak lupa untuk bertujuan serta keluar untuk memastikan murid anda dengan mudah dapat menonton apa yang sebenarnya anda peramal.

Kemudahan: Penemuan pelajar sebenarnya dipertingkatkan. Pelatih-pelatih bersama-sama dengan semangat inovasi menjadi lebih yakin diri dalam potensi mereka serta mengenal pasti kemahiran mereka.

Jawapan: Walaupun spesifikasi mungkin berbeza dari pc ke sistem komputer, mereka semua mempunyai komponen zoom. Pada sesetengah komputer, anda boleh menggunakan "ctrl" atau "permintaan" dan juga "+" atau "-" pada pelbagai komputer lain yang anda boleh menggunakan roda stereng tatal dengan tetikus komputer anda dengan mudah. Jika alternatif ini tidak berfungsi, lihat pilihan makanan sokongan.

Anda tidak perlu mengurus ke panel untuk mengarahkan pada paparan. Murid-murid mengenali anak panah sebenarnya dan mungkin memerhatikannya jika anda menasihati mereka semua untuk melakukan demikian.

Pelbagai pendidik pintar mempunyai pelatih yang bertanggungjawab untuk menyiapkan projektor pada permulaan sesi manakala pendidik sebenarnya memulakan garis panduan. Ringkasan: Guru mungkin hampir tidak pernah bercakap tentang betapa melibatkan pelajar sebenarnya dengan papan putih interaktif, serta menjanjikan interaktiviti papan putih, namun mereka tidak pernah menggunakannya secara interaktif bersama pelatih. Pilihan: Terdapat banyak teknik untuk memotivasi interaktiviti pelatih bersama dengan IWB atau projektor. Saya juga menemui sebuah projektor yang ditinggalkan bersama dengan arahan kerja yang sebenarnya juga diberikan kepada pelajaran atau bahkan, setiap murid memiliki komputer riba di mana projek itu sebenarnya ditunjukkan. Sekiranya murid anda sekarang mempunyai pekerjaan di sawit di komputer riba atau di akhbar, anda tidak memerlukan projektor.

Perk: Pendidik boleh mengekalkan pendedahan mata kepada muridnya yang menghadiri dialog sebenar yang lebih hebat. Dia juga boleh menemui jawapan mereka serta tahap semangat.

Tidak ada: Jangan menghabiskan jumlah wang pada papan tulis interaktif tanpa alasan utama yang bijak
Ringkasan: Lebih sering daripada pasti saya tidak memasuki kelas dan juga memerhatikan pendidik pastinya tidak menggunakan papan putih interaktif mereka atau bahkan saya melihat mereka semua mempunyai masa yang sukar untuk menggunakannya, namun hampir memahami bagaimana dan bergantung pada tambahan dewasa -up atau bahkan murid untuk membantu. Banyak pengajar berfikir bahawa anda memerlukan papan putih interaktif mahal untuk mengarahkan sesi menarik bersama dengan projektor, namun anda tidak. Tiada sebenarnya dipanggil.

Perk: Anda akan menjana 1000 dolar yang anda boleh dengan mudah menunjuk kepada inovasi bahawa sebagai alternatif boleh dengan mudah pergi langsung ke tapak tangan pelatih anda.

Remedi: Pastikan foto itu memuatkan keseluruhan kawasan keseluruhan yang mana anda benar-benar meramalkan serta membetulkan semula projektor anda secara peribadi atau bahkan menggunakan

Share this post