Blog trend Terkini Teknologi Pendidikan dan Sekolah Pintar
Blog Rasmi
Interactive Whiteboard

10 No Nos mengarahkan bersama-sama dengan Papan Putih Interaktif

Perk: Murid boleh melihat apa yang sebenarnya anda sedang berbincang.

Dalam majoriti ruang, anda boleh dengan mudah melihat produk yang diramalkan dengan pencahayaan. Sekiranya ia benar-benar sukar untuk dilihat bersama dengan cahaya, dapatkan beberapa lampu untuk kelas anda. Arvia memberikan projektor lumen yang lebih tinggi serta perbandingan yang lebih tinggi bersama-sama dengan FullHD berkualiti tinggi yang lebih tinggi dengan kos yang lebih murah.

Perk: Anda akan menjual ribuan dolar pada mentol lampu projektor.

Manfaat: Gambar kecil atau bahkan diubah sebenarnya merupakan gangguan yang banyak pengajar ingin mengelakkan. Melalui menjamin grafik anda mengisi monitor serta tahap anda pelatih pasti lebih mudah mempunyai keupayaan untuk mencari serta memberi perhatian kepada perbincangan anda.

Tidak ada: Jangan menggunakan projektor anda sebagai papan kapur atau pengganti
Sekiranya anda hanya mempunyai perenggan untuk meneroka, matikan projektor dan letakkan di papan putih interaktif. Saya juga menemui sebuah projektor yang ditinggalkan bersama-sama dengan laluan kerja yang benar-benar diserahkan kepada pelajaran atau bahkan, setiap pelatih memiliki buku nota di mana kerja itu sebenarnya ditunjukkan. Selain itu, matikan projektor serta memelihara mentol lampu.

Jawab: Melalui hanya mematikan arahan komputer riba pendidik dapat melihat keseluruhan pelajaran. Selain itu, buku nota itu menjadi teleprompter apabila dia menyelesaikan muridnya. Penggunaan Arvia untuk mengendalikan kandungan web pada pendidik izin paparan untuk berpindah di dalam kursus daripada sekadar berehat di infont.

Jawab: Apabila menanam latihan mengetahui sama ada pendidik benar-benar memerlukan meninggalkan proyektor pada umumnya. Sekiranya anda sebenarnya meramalkan perenggan, gunakan papan tulis. Sekiranya pelatih anda sebenarnya mempunyai pekerjaan di sawit di buku nota mereka atau di akhbar, anda tidak memerlukan projektor.

Perk: Anda akan menjimatkan beratus-ratus dolar yang anda dapat dengan mudah mengumpukkan kepada teknologi moden yang sebagai alternatif boleh dengan mudah pergi langsung ke telapak tangan murid anda.

Remedy: Walaupun spesifik mungkin berbeza dari sistem komputer ke komputer peribadi, mereka semua mempunyai fungsi zoom. Di sesetengah sistem komputer, anda boleh menggunakan "ctrl" atau "permintaan" dan juga "+" atau "-" pada pelbagai komputer peribadi lain yang anda boleh menggunakan roda stereng tatal pada tetikus komputer anda. Sekiranya pilihan ini tidak berfungsi, semak pemilihan makanan sokongan.

Pilihan: Pastikan gambar itu dibungkus seluruh ruangan ke mana anda sebenarnya meramalkan serta membetulkan semula projektor anda dengan tangan atau bahkan menggunakan fungsi keystone untuk melihat ia sebenarnya tidak salah. Anda boleh membantu membuat gambar yang lebih besar melalui kedudukan projektor rentang yang betul yang datang dari skrin paparan dan / atau menggunakan pengubahsuaian pada projektor. Anda boleh membuat gambar secara langsung melalui relokasi projektor yang ditinggalkan atau bahkan betul atau bahkan dengan menggunakan fungsi keystone pada projektor.

Kemudahan: Pelajar pasti akan dapat memerhatikan serta mendengar apa yang sebenarnya anda bincangkan. Anda mungkin ingin menunjuk seorang pelatih di belakang memberi nasihat kepada anda jika anda memerlukan zoom.

Pilihan: Sebenarnya ada banyak cara untuk menggalakkan interaktiviti murid bersama dengan IWB atau projektor. Sediakan setiap pasukan murid menyediakan pekerjaan mereka dan juga memilih bunyi yang mereka kehendaki untuk digunakan. Sudah tentu tidak melihat guru menggunakan semua mereka.

Sebenarnya masih terdapat beberapa pengajar yang nampaknya tidak mengiktiraf no untuk mentor bersama-sama dengan projektor atau papan putih interaktif (IWB). Mungkin ia sebenarnya kurang rumit untuk diperhatikan apabila anda sedang berehat sebagai peserta murid atau bahkan seorang pendamping yang sebenarnya jarang menjadi pengajar. Sekiranya anda seorang pelatih latihan yang canggih bersama dengan projektor atau IWB, anda juga boleh mengambil bahagian dalam no no atau 2.

Tidak ada: Jangan tinggalkan murid anda pada waktu malam.
Penjelasan: Pengajaran dan pengetahuan mestilah tidak berlaku dalam kegelapan. Juga, ia sebenarnya mencabar untuk mempunyai panggilan mata serta mencari jawapan pesakit di waktu malam.

Perk: Murid boleh melihat apa yang sebenarnya anda sedang berbincang.

Dalam majoriti ruang, anda boleh dengan mudah melihat produk yang diramalkan dengan pencahayaan. Sekiranya ia benar-benar sukar untuk dilihat bersama dengan cahaya, dapatkan beberapa lampu untuk kelas anda. Arvia memberikan projektor lumen yang lebih tinggi serta perbandingan yang lebih tinggi bersama-sama dengan FullHD berkualiti tinggi yang lebih tinggi dengan kos yang lebih murah.

Perk: Anda akan menjual ribuan dolar pada mentol lampu projektor.

Manfaat: Gambar kecil atau bahkan diubah sebenarnya merupakan gangguan yang banyak pengajar ingin mengelakkan. Melalui menjamin grafik anda mengisi monitor serta tahap anda pelatih pasti lebih mudah mempunyai keupayaan untuk mencari serta memberi perhatian kepada diskus anda

Share this post