Blog trend Terkini Teknologi Pendidikan dan Sekolah Pintar
Blog Rasmi
Interactive Whiteboard

Apa yang mewujudkan interaktif papan putih interaktif?

 

Panel berwarna putih interaktif (IWBs) sebenarnya begitu juga boleh dibahaskan juga dengan pencinta inovasi. Masalah utama sebenarnya ialah penggunaan alat ini memperkuat pendekatan latihan "fana pada fasa".

Sejumlah penyokong teknologi moden ini (Arvia terdiri), memerhatikan IWB sebagai kaedah sebenar untuk memberikan interaktiviti tambahan, malah lebih fokus pelajar ke kelas pendidik standard. Ini sebenarnya penunjuk meletakkan "interaktif" ke dalam "panel berwarna putih interaktif":

Hanya kerana pengajar memiliki IWB tidak menunjukkan ia sebenarnya digunakan setiap minit pada masa itu. Sudah tentu, seorang pengajar boleh menghasilkan latihan interaktif yang benar-benar tidak menggunakan apa-apa jenis inovasi.

Berinteraksi Dengan Pelajar
Menggunakan Masalah dan juga Teknik Perbincangan
Pelajar berinteraksi dalam Pembelajaran
Membuat Penggunaan Penilaian dalam Arahan
Menunjukkan Fleksibilitas serta Responsif (Lihat beberapa pakar yang berkaitan dengan echnology dalam bidang ini di bawah.).
Apa-apa jenis perkara dalam nama domain Arahan boleh diperbaiki menggunakan IWB.

Panel berwarna putih interaktif (IWBs) sebenarnya begitu juga boleh dibahaskan juga dengan peminat inovasi. Apa yang syarikat kita tidak mahu mengabaikan adalah sebenarnya bahawa individu yang sebenarnya mentor pendidik sebenarnya tidak benar-benar muncul untuk "penggunaan teknologi moden yang hebat" lagi untuk proses maklumat yang sangat baik sahaja. Hanya kerana hakikat bahawa pendidik memiliki IWB tidak menyiratkan ia sebenarnya digunakan sepenuhnya setiap saat. Sudah tentu, seorang pengajar boleh menjana latihan interaktif yang tulen tanpa menggunakan apa-apa jenis inovasi. Perhatian utama yang saya amati adalah bagaimana instruktur kami menggunakan Perisian Whiteboard Arvia Interactive yang beroperasi bersama dengan peralatan untuk mengatur produk, untuk menemui dan juga membincangkan latihan, serta mencampurkan media interaktif pintar ke kursus.

Adakah IWBs atau bahkan setiap inovasi lain "meningkatkan" pendidikan dan pembelajaran sahaja? Jelas sekali tidak. Inovasi sedemikian boleh menawarkan batu tumpuan yang luar biasa ke arah kelas yang lebih berpusatkan pelajar.

Apa yang berlaku pada IWB sebenarnya dikira melalui reaksi pelatih kepada pertanyaan.
Murid menggunakan sendiri IWB untuk menangani masalah atau bahkan menerangkan prinsip.
Pendidik menggunakan variasi IWB aktiviti atau cabaran.
Pengajar memanfaatkan IWB untuk menggabungkan multi-media ke dialog serta hanya bermula serta berhenti rakaman video serta lagu untuk membincangkan komponen keseluruhan.
Apa yang syarikat kami tidak mahu ingat adalah sebenarnya seseorang yang sebenarnya melatih seorang pengajar sebenarnya tidak semestinya muncul untuk "penggunaan inovasi yang sangat baik" walau bagaimanapun hanya untuk proses pengajaran yang hebat. Memiliki IWB sebenarnya tidak akan mengubah suai guru kepada satu perkara lagi.

Share this post