Blog trend Terkini Teknologi Pendidikan dan Sekolah Pintar
Blog Rasmi
Interactive Whiteboard

Idea Mengesan untuk Membantu anda memperoleh yang terbaik daripada IWB di Bilik Kelas Anda

Selama bertahun-tahun terakhir atau bahkan oleh itu, Lembaga Putih Interaktif (IWB) sebenarnya telah meningkat di universiti di A.S. dan juga di seluruh dunia. Beberapa pengajar sebenarnya ditinggalkan untuk alat mereka sendiri untuk mengetahui dan menggunakan IWB mereka.

Kursus programmer belajar Ben Stern menggalakkan para pengajar pastinya tidak mengurung penggunaan panel untuk latihan fizikal yang mudah seperti algojo atau bahkan padanan, namun untuk mengambil langkah ke hadapan dan juga menjangkakan kadar minat para pelatih. Capital Eva O'Maram mengesahkan bahawa penggunaan IWBs menimbulkan pemikiran kreatif dan juga penglibatan dalam kaedah pemahaman di setiap tepi: para pengajar dan juga para pelatih.
Dalam jawatan ini, kami menyediakan pelbagai teknik seni untuk menggunakan Papan Putih Interaktif. Sama ada anda benar-benar seorang individu yang ghairah tentang teknologi moden ini, atau orang yang benar-benar dipegang, pakar kami benar-benar berharap bahawa beberapa konsep ini mendorong anda!

1. Google.com Earth
Pada masa ini dipasang, ia boleh memberi manfaat pasti tidak hanya dalam kursus geografi, tetapi dalam praktikal setiap pelajaran. Temui planet ini, cari tumbuh-tumbuhan yang luar biasa dan juga makhluk, meliputi masyarakat yang unik, manusia, bahasa asing, pembinaan, gaya, arena sepak bola dan juga galeri, menyertai GeoGuessr (aplikasi internet kecil yang mengambil pengguna ke kawasan di seluruh dunia menggunakan teknologi moden Street View dan juga menghasilkan andaian di mana ia sebenarnya).

2. Pertandingan Kumpulan
Pendidik mempunyai sentiasa ingat bahawa menarik sebenarnya adalah ciri penting sesi yang produktif di mata pelatih mereka. Susunkan satu pasukan pelajar ke krew dan juga membuat mereka semua bertanding versus setiap lain-lain dalam permainan video yang memerlukan setiap pemahaman mereka serta berbahaya.

3. Mendidik Pelajar Imej Asas, Bunyi dan Penyuntingan Video
Bersama dengan pilihan aplikasi perisian yang dapat diakses seperti pelatih Foto Google + Editor boleh mengubahsuai, mengubah saiz dan juga memperbaiki gambar. Pendidik dapat dengan mudah mendedahkan pasukan bagaimana cara mengubah nada perwakilan seseorang atau bahkan termasuk kesan eksklusif pada rakaman video, dan juga setelah itu membolehkan pelatih berfungsi dengan sewajarnya.

4. Persaingan Tanda baca
Ada yang mengatakan berbanding persaingan di dalam kelas, beberapa murid memuja. Pengajar dengan mudah boleh merancang pesaing tanda baca untuk pelajar bersama dengan pekerjaan mereka yang sebenarnya didedahkan di panel dan juga segera diperiksa menerusi penyuraip bersepadu. Hasil akhirnya sebenarnya berubah sepenuhnya ke dalam aspek dan juga juara sebenarnya diperkenalkan.

5. Mengambil Jelajah Maya
Banyak lokasi penting bersama-sama dengan keturunan sosial dan juga mempromosikan penulisan ilmiah pelancongan dalam talian dalam talian, yang boleh diakses melalui IWB serta dibentangkan kepada murid-murid. Beberapa daripada mereka sebenarnya juga smartboard interaktif, yang pasti akan mengekalkan anak-anak muda yang terpesona dan juga terlibat. Perjalanan dalam talian sebenarnya adalah hujung yang sangat baik sebelum dan juga selepas menyemak imbas sebenar ke tempat, kedua-duanya sebagai intro dan juga kesimpulan lawatan.

6. Dokumen Pelajar
Ia sebenarnya merupakan komponen yang sangat baik yang dapat digunakan dengan mudah untuk perbincangan pelatih rekod, ceramah dan juga usaha. Ini dengan mudah boleh digunakan untuk memberi ulasan positif.

7. Bekerjasama
IWB membolehkan pelatih berkomunikasi bersama satu sama lain dan juga bersama dengan pengajar. Kerja dalam satu usaha dengan satu sama lain, bersama dengan pelbagai bahagian yang dilakukan melalui pelbagai pelatih, di hadapan pelajaran. Sudah tentu tidak hanya akan melibatkan pasukan ini, tetapi juga memberikan semuanya bersama-sama dengan hasil kerja mereka yang jelas.

8. Pasang Video Flash serta Aplikasi (untuk menjadi dirancang untuk pengurangan sambungan).
Ia sebenarnya sentiasa menjadi petua yang sangat baik untuk menjadi bersedia untuk masa ke masa sistem. Bersama beberapa aplikasinya, seperti SWF Catcher, adalah benar-benar layak untuk mengekalkan kandungan web internet pada pemacu cakera serantau dan juga dapat diakses tanpa benar-benar tersambung ke Internet. Ini dengan mudah boleh memaparkan klip video, permainan video mini serta Interaktif yang memungkinkan pelajar untuk terlibat dan juga mengetahui.

9. Penjumlahan Lawatan Lapangan.
Pelatih dan juga jurulatih dengan mudah boleh mengambil gambar dan rakaman video yang diambil sepanjang lawatan bersiar-siar, menguruskan semua mereka dan juga menghasilkan kajian yang menyenangkan dan juga mencerahkan keahlian mereka yang popular, dengan menggunakan keupayaan yang baru ditemui. Ini mungkin membuat murid melihat bahawa setiap perkara kecil yang mereka dapati mempunyai matlamat serta benar-benar berfaedah ditambah ia memberikan fikiran yang tidak dapat dilupakan.

10. Interaktif.
Ia berlaku kerana tidak hairanlah bahawa Papan Putih Interaktif sebenarnya hebat untuk maklumat Interaktif!
Arvia Smart Classroom Pelbagai

Share this post